Sadece bir fikir bizi hedefe götürebilir mi? Alp Onur’un hayatı buna tam bir cevap niteliğinde. Alp Onur 2000 yılında Elazığ’da doğdu. Lise yıllarında İstanbul’da olduğu için kendini geliştirebileceği birçok alan vardı ve kendisi bu alanlardan girişimcilik alanında adım atmayı seçti. Her şey babasının seni Şile’de bir girişimcilik kampına yollayalım demesiyle başlamıştı aslında. Kendisi henüz lise ikinci sınıftayken otobüste cüzdanını kaybederek bu yola giriyor. Kaybolan eşyaların aslında Alp’e bir fikir olacağını hangimiz düşünürdük ki?
İşe cüzdana takılan ufak bir çiple başlamaya karar veren Alp, girişimcilik kampında ekip arkadaşlarıyla bu alan üzerinde çalıştılar. Ürünü oluşturduktan sonra Alp, ekiptekilere işte şu sihirli cümleyi kurdu “Gelin milyarder olalım”. Kendisinin inanarak kurduğu bu cümleye ekip arkadaşları Alp kadar inanmamış olsa gerek ki hiçbiri bu teklife okul hayatlarından dolayı sıcak bakmadılar. Alp ise ilerleyen aylardaki yarışmalara katılmak için bir ekip arkadaşına ihtiyacı olduğunu hissediyor ve dedesi Alzheimer hastası olan arkadaşı Bora’ya bu teklifi sunuyor. Bu sırada kaybolan cüzdanlar için olan çip projesi rafa kaldırılıyor ve fikir Alzheimer hastalarının en büyük problemi olan kaybolma sorunu üzerine yoğunlaştırılıyor.
Bu projeyi geliştirdikten sonra Türkiye’de düzenlenen, Prag’a gitme ödülü olan başka bir yarışmaya katılıyor Alp ve Bora. Bu yarışmada birinci olduktan sonra Prag’a giden Bora yine başarılı bir sonuçla geri döndü. Başarılı sonuç deyip geçmeyelim, kendisi Türkiye’de en genç girişimci ödülüne layık görüldü. Bir süre sonra TRT’de Bir Fikrim Var adlı proje yarışmasına katılan Alp ve Bora, finalde elenerek yarışmaya veda ettiler. O dönemde organik hoşaf projesiyle finale kalan yarışmacılarla beraber elenmeleri uzun bir süre boyunca gündemden düşmedi. Daha sonralarda üniversite sınavı stresini de çok yoğun bir şekilde yaşarken, Bahçeşehir okullarının sahibi Enver Bey’e bir mail atıyor. Mailde bir projelerinin olduğunu söyleyen Alp, bu projenin devamlılığı için desteğe ihtiyacını olduğunu açık bir şekilde dile getiriyor. Mail’i karşılıksız bırakmayan Enver Bey, Alp ve Borayı ofisine çağırıp eğitim öğretim masraflarının hepsini karşılayacaklarını belirterek, projelerinin devamlılığı için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu belirtti.
Sonuç olarak Alp artık bir girişimcilik kuruluşunun başında ve kendi gibi gençlerin fikirlerine ortak olup onların yürüdüğü yolda bir destekçi pozisyonunda durmakta. Son olarak Alp Onur’un bir sözüyle yazıyı sonlandıralım. “Her başarısızlık başarıya giden yolu açar”. – Serhat Kadir Demir